Чай Тегуаньінь свіжий аромат №299

Артикул: 10008
(7 відгуків)

190.00 грн950.00 грн

Тегуаньінь Ціньсянь (кит. «Яскравий аромат») – класичний Тегуаньінь, але з родзинкою: цей вид улуна володіє особливо яскравим квітковим ароматом. Тегуаньінь — це легенда, це еталон, це найзнаменитіший китайський улун, родом з повіту Аньсі (провінція Фуцзянь). Існує безліч красивих історій про його походження, і ще більше — про чудовий смак і аромат. Красиво скручене смарагдове листя при заварюванні дає ясно-зелений настій з квітковим ароматом і тривалим, яскравим і свіжим післясмаком з нотами бузку та абрикоса.

heat
Температура води

90 °С

clock
Час заварювання

3-5 хв

coffee-cup
Пропорція

3г / 250 мл

Безкоштовна доставка у поштове відділення при замовленні від 2000 грн
Артикул: 10008 Категорії: , Бренд: TEAHOUSE
Країна

Китай

Вага

50 гр

,

250 гр

Властивості

освіжаючий

,

тонізує

Смаки чаю

абрикоса

,

бузку

,

квітковий

Основа

Без добавок

Тип чаю

Спешилті

Вид улуну

Світлий

Опис

Історія і легенди:

Теґуаньїнь Циньсянь, яскравий представник чаїв Тегуаньїнь з групи улунов, набув популярності ще за часів династії Тан, в VII-IX століттях. Однак спочатку варто розібратися з термінологією. Строго кажучи, практично всі чаї з цієї популярної групи можна віднести до Теґуаньїнь Ціньсянь. Саме тому часто можна зустріти назву, що складається всього лише з одного слова — Теґуаньїнь. Якщо після нього нічого більше немає, то мова йде саме про Теґуаньїнь Ціньсянь, або «яркий, яскравий Теґуаньїнь». Так ось, популярність цього чаю зумовлена яскравим кольором листа, ніжним тонким смаком і надзвичайно приємним післясмаком.

Місце і процес збору: 

Цей чай є особливо популярним сортом улуну, вирощують його на півдні китайської провінції Фуцзянь у районі Ансі. Велику частину території Фуцзянь займають гори і густі ліси, які ідеально очищають повітря і підтримують оптимальну вологість для плантацій. У вирощуванні даного виду чаю дуже важлива висота, на якій буде перебувати плантація — чим вона вища над рівнем моря, тим краще. Збирають цей чай акуратно, не пошкоджуючи листя, в суху погоду без опадів, висушуючи його на сонці та скручуючи його руками.

Смак, аромат і післясмак:

Розкривши упаковку з чаєм «Теґуаньїнь Ціньсянь», ви побачите в ній різноманітно скручене листя яскравого смарагдово-зеленого кольору і відчуєте трав’яний, квітковий аромат одного з найцікавіших сортів чаю. Готовий напій має блідий прозорий колір та тонкий, делікатний, з трав’яним присмаком, смак. Чай залишить по собі легкий, нетривалий післясмак.

Дія на організм:

Вважається, що чашка Теґуаньїнь Ціньсянь дарує спокій і умиротворення, проте багато молодих людей відзначають, що, навпаки, відчувають прилив бадьорості після перших же ковтків. Чай також знижує в’язкість крові, зміцнює стінки кровоносних судин, стабілізує частоту пульсу і тиск.

Рекомендації щодо заварювання:

Заварювати чай Теґуаньїнь Ціньсянь треба так: взяти 7-8 грамів сухої заварки на кожні 150 мл води, що розігріта до температури 95° C, і залити тією водою чайне листя в підготовленому посуду. Зазвичай найперший миттєвий пролив окропом використовують для того, щоб промити листя чаю, цю рідину зливають і не п’ють. Чай рекомендовано настоювати 30-60 секунд та робити 5-13 проливів. Найкращий посуд для заварювання цього сорту чаю — традиційна гайвань, прогріта перед тим, як закладати в неї сухі чайне листя. Оскільки чай заливається майже окропом, і настоюється зовсім недовго, ми рекомендуємо переливати готовий напій з гайвані в чайничок або в чашку навіть в тому випадку, якщо ви заварюєте чай тільки для себе.

Приморська провінція на сході Китаю. Весна починається тут раніше, ніж в інших районах піднебесної, і вже з перших днів березня встановлюється погода, сприятлива для збору кращого чаю. Фуцзяньській традиції вирощування і виробництва чаю – одні з найдавніших, звідси походять багато імператорських сортів. Чаї з цих місць мають м’який і рівний смак, а в ароматі присутні квіткові і медові відтінки.

Відгуки (7)

7 відгуків для Чай Тегуаньінь свіжий аромат №299

  1. UA

    Максим

    Достойный чай для ежедневных чаепитий.
    Завариваю в проливной чашке 2-3 раза, чайной ложки заварки достаточно.

  2. UA

    Кучер Роман

    Чудовий чай, все бистро відправили і через 2 дні чай вже в мене, і дякую за бонус)

  3. UA

    Olena

    Звичайний мʼякий Тегуаньінь. До якості питань нема. Для тих, хто любить легенкі напої з квітковими нотами. Аромат свіжий, колір прозоро зелений, легка терпкість присутня.

  4. UA

    Владислаа

    чай низкого качества, много чайной пыли, лист плохого качества. По вкусу либо никакой, либо противно кислый (если дольше настаивать), вкусовая палитра отсутствует в принципе. Наверное цена соответствует качеству… к ТГ за 250 грн/ 50 гр вопросов не было, чай был замечательный

  5. UA

    Андрей

    Чай вероятно подделка, худший из того что тут брали. Выдыхается после 4-го пролива, вкуса в принципе у него нет, противное послевкусие

  6. UA

    Тетяна

    Улюблений чай,свіжий смайний

  7. UA

    magistr2006

    Справжня класика, один з найвідоміших та найпопулярніших чаїв. Легкий світлий улун, справжній свіжий квітковий аромат.
    Але не дивіться, що він зелененький, він любить гарячу воду. Можна, навіть, кип’ятком. Але краще 90-95 градусів. Менше 90 не варто, бо не віддасть листя смак, як потрібно, буде блідий.
    6-7 проливів по 20-30 сек.

Відображати лише відгуки на UA (4)

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *